Menu

Nominalizare lui Biden pentru FCC numeste criticile republicane drept „false” si „nedrepte”

Nominalizarea presedintelui Joe Biden de a ocupa locul vacant din Comisia Federala de Comunicatii (FCC), Gigi Sohn, a fost respinsa de catre comisiile de evaluare ocupate de catre parlamentarii republicani in timpul celei de-a doua audieri de confirmare in fata Comisiei de Comert a Senatului, ce a avut loc in cadrul zilei de miercuri, declarand ca ea a facut obiectul unor „necetate, nedrepte si de-a dreptul false, critica si manipularea informatiei”. Republicanii din comitet si lobbyistii din industrie au ridicat semne de intrebare cu privire la nominalizarea lui Gigi Sohn in functie, acestea sicanand procesul suficient incat sa obtina o amanare a votului, cel putin pentru moment. Sohn, care a petrecut 30 de ani ca avocat in interesului public, a atras opozitia mai multor republicani, care au descris-o ca pe o partizana extrema. Confirmarea lui Sohn ca al cincilea membru al FCC este importanta pentru ca ar rupe un impas de 2-2 in comisie, intre republicani si democrati. Daca Sohn ar reusi sa treaca prin comisie si sa fie aprobată de plenul Senatului, confirmarea ei ar deschide calea pentru restabilirea protectiei neutralitatii internetului, proiect de lege demarat in timpul erei Obama, si pentru ca agentia sa actioneze in alte chestiuni.

Sohn a recunoscut miercuri, in timpul audierii, ca scopul criticilor si atacurilor aduse impotriva ei, conduse de catre republicani, sunt mai mult pentru amanarea unui vot privind nominalizarea ei si la mentinerea comisiei in impas decat atacuri la persoana ei. „Imi dau seama ca nu este vorba doar despre mine”, a spus ea. „Este vorba despre unii care doresc sa opreasca FCC din a-si face treaba importanta”

Nominalizata la FCC in cadrul lunii octombrie, Sohn a avut prima audiere de confirmare in fata Comisiei de Comert din Senat in decembrie. Ea a asteptat de mai bine de o luna un eventual vot al comisiei care sa decida instaurarea sa in functie sau respingerea acesteia. Insa, nimic nu s-a intamplat pana in momentul de fata. In ianuarie, senatorul Roger Wicker, un republican din Mississippi si un membru de rang al comitetului, a cerut o noua audiere asupra lui Sohn pentru a analiza in mod specific timpul ei in consiliul de administratie al Locast, care a transmis semnale TV live si a fost închis după ce a pierdut un proces pentru incalcarea drepturilor de autor, lansat de radiodifuzorii majori. Un vot asupra nominalizarii ei a fost anulat in ultimul moment saptamana trecuta, după ce senatorul Ben Ray Luján, un democrat din New Mexico, a suferit un accident vascular cerebral.

Preocuparile republicane

Wicker, care a primit o copie confidentiala a acordului de reglementare, a spus ca are ingrijorari ca Sohn ar fi responsabila financiar fata de companiile pe care le va reglementa. Sohn a marturisit miercuri ca nu are nicio raspundere financiara ca parte a acelui acord, care a fost negociat de Sports Fans Coalition of New York, organizatia nonprofit care detinea Locast si alti radiodifuzori. Totusi, Wicker a contestat alte aspecte ale acordului, sustinand despre Sohn ca sunt aspecte pe care aceasta le-a ascuns in mod deliberat fata de comitet atunci cand a depus marturia anterior.

„Doamna Sohn nu a vorbit despre acest acord”, a spus Wicker. „Acest lucru ridica intrebari cu privire la ce altceva ce nu dezvaluie in legatura cu acest litigiu”.

Sohn a marturisit ca acordul confidential i-a interzis sa vorbeasca in public despre detaliile acordului.

Din cauza opozitiei puternice din partea republicanilor, fiecare democrat din comisie trebuie sa voteze in favoarea nominalizarii lui Sohn pentru ca aceasta sa poata trece, in sfarsit, in plenul Senatului. Dar, avand in vedere ca Luján nu poate vota pana la întoarcerea sa, nominalizarea lui Sohn va continua probabil sa ramana in asteptare.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *