Menu

Poti primi apeluri Zoom de pe televizorul Amazon Fire TV

Amazon a lansat, luna trecuta, propriile televizoare Fire TV, cu preturi atractive, scazute pentru un ecran 4K urias, chiar dacă dezamagitor – iar incepand de azi acestia voe putea sa efectueze si sa primesca apeluri pe Zoom, aplicatia video a Google, devenita populara anul trecut dupa izbucnirea pandemiei de coronavirus. Astfel, utilizatorii vor putea discuta cu familia si prietenii in acest sezon de vacanta pur si simplu stand de pe canapea. Ceea ce este un lucru bun, in special in acest moment in care cazurile de coronavirus sunt in crestere iar restrictiile de calatorie au fost adoptate din nou dupa o perioada de relativa relaxare a acestora in trecut. Desi am observat faptul ca Zoom a lipsit in momentul in care noile modele au fost lansate, figurand doar ca si „coming soon” incepand cu 7 decembrie, Amazon a reusit sa-l lanseze la timp pentru sarbatorile de Craciun si de Anul Nou.

Nu exista nicio camera incorporata in aceste televizoare, desigur. Dupa cum explica cei de la Amazon in postarea oficiala de pe blog, vei avea, totusi, nevoie de o camera USB compatibila pentru a face functia Zoom pe televizor sa functioneze, una cu rezolutie de 720p sau 1080p, iar compania listeaza in mod specific modele precum Logitech C920, C922x si C310 ca exemple de camere ce ar functiona pentru noile televizoare. Chiar si cu un microfon bun pe acea camera web sau cu un set de difuzoare excelente, nu le vei putea folosi: Amazon observa ca aplicatia Zoom va folosi microfonul si difuzoarele televizorului, cel putin pentru moment.

Acestea fiind spuse, pare o modalitate usoara si mult mai confortabila de a vorbi cu familia, prietenii sau cu cei dragi de sarbatori, in comparatie cu a vorbi de pe un laptop, pentru care ai nevoie de atatea componente diferite: i.e. camera web, cablu, cablu HDMI si cablu de alimentare ca sa functioneze. Este mult mai confortabil si fata de a vorbi de pe telefon cu camera pornita. Videoclipul arata faptul ca nici macar nu va trebui sa cauti prin magazinul de aplictii al celor de la Amazon pentru a gasi Zoom; o simpla comanda vocala „Alexa, gaseste Zoom” te va duce acolo. Este o oferta chiar convenabila pentru utilizatori, cel putin din acest punct de vedere, pentru ca face sa merite pretul mai scazut pe care compania americana l-a impus noilor sale modele. 

De asemenea, Amazon a adus Zoom pe a doua generatie de modele Fire TV Cube in cursul lunii iulie, desi acesta nu a aparut si pe prima generatie de Cube, din pacate. Stick-urile sale Fire TV nu au un port USB pentru a conecta o camera web, totusi.

Daca calitatea imaginii nu este importantă pentru tine, seturile sunt acum la vanzare. Cele mai populare doua dimensiuni sunt in prezent de 410 dolari pentru modelul de 55 de inchi sau 660 de dolari pentru cel de 65 de inchi. In scurt timp, modelele vor fi disponibile cu transport si in Romania, pentru utilizatorii care isi permit sa le achizitioneze. Pentru ca, ce-i drept, aceste modele sunt inca suficient de scumpe pentru bugetul de la noi, aceste modele fiind facute in Statele Unite pentru americani conform preturilor de acolo.

Pentru utilizatorii cu buget redus, probabil ca am recomanda televizoarele Roku din seria 6 de la TCL, dar Zoom nu este disponibil momentan pe Roku si ai plati cu aproximativ 100 de dolari in plus pentru set. Ceea ce, in bani romanesti, este foarte mult. Cu toate ca s-ar merita investitia comparativ cu televizoarele pe care le gasesti in magazinele electronice precum Altex sau Media Galaxy.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *