Menu

Echo Dot vs Nest Mini

Companiile Google si Amazon realizeaza unele dintre cele mai bune difuzoare inteligente si ecrane inteligente. In aceasta toamna, ambele companii au lansat ultimele modele de difuzoare inteligente din acest an, Nest Mini, respectiv Echo Dot. Anul acesta unele persoane au decis sa nu mai cheltuiasca atat de multi bani pentru unele dispozitive care nu sunt atat de importante, dar cele 2 dispozitive se gasesc la preturi destul de mici. In cazul in care inca nu ai idee de cadouri, cele 2 pot fi o alegere foarte buna. Daca vrei sa afli care este un difuzor inteligent mai bun, ramai cu ochii pe comparatia urmatoare.

Amazon Echo Dot 2020 costa 50 de dolari, este un difuzor mic, cu doar jumatate de milimetru mai mare decat cel din generatia anterioara. Acesta are un sunet mai bun, bas mai puternic decat Nest Mini, are o mufa de 3,5 mm. Difuzorul este dotat cu Alexa ce poate sa controleze alte dispozitive inteligente din casa, sa raspunda la diferite intrebari, poate sa verifice setarile de confidentialitate si daca ai un Fire TV poate sa transmita fluxul pe televizor. Difuzorul are un nou design, acum este in forma de sfera.

Google Nest Mini costa 25 de dolari si are cateva caracteristici similare cu Echo Dot, precum design acoperit cu panza si se gaseste in culori de corai, negru, alb si albastru. Are un sistem de senzori ce poate detecta cand te afli in apropiere si va activa LED-urile pentru a vedea comenzile de volum tactile ce se afla pe partea superioara a difuzorului. De la Home Mini lipseste aceasta caracteristica si erau mai greu de accesat aceste butoane. Are un suport integrat ce face ca difuzorul sa se poate monta si pe perete. Acesta nu are mufa de 3,5 mm pentru a se conecta si la alte dispozitive mai mari. Google Assistant nu este atat de natural ca Alexa si functioneaza mai bine cu platformele si serviciile de la Google. 

Acum, alegere intre Echo Dot si Nest Mini tine cel mai mult de preferintele legate de asistentul vocal, pentru ca in mare parte difuzoarele au aceleasi caracteristici. Dar daca obisnuiesti sa utilizezi mai des platformele si serviciile de la Google, alegere mai buna o reprezinta Nest Mini. Dar, daca obisnuiesti sa faci adesea cumparaturi de pe Amazon sau daca ai un Fire TV, Echo Dot se va descurca mai bine. Dar, daca te intereseaza mai mult calitatea sunetului, Echo Dot are sunetul imbunatatit si mufa audio pentru a conecta difuzorul la alte dispozitive mai bune si mai puternice. 

Prin urmare, Echo Dot si Nest Mini sunt 2 difuzoare destul de asemanatoare, doar ca asistentul vocal face diferenta cand vine vorba de a alege intre cele 2 difuzoare.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *