Menu

Functia noua introdusa de Facebook- Messenger Rooms

Din cauza pandemiei cu virusul corona, foarte multe persoane, elevii, studentii sunt trimisi sa isi desfasoare activitatea acasa pentru a nu fi expusi riscurilor de infectare. Dar cumva trebuie sa se intalneasca virtual si angajatii si profesorul cu elevii sau studentii, de aceea platformele si serviciile de videoconferinta au in aceasta perioada un succes cum nu au avut pana acum. Facebook nu se lasa mai prejos decat Zoom, Skype si altele si creeaza si aceasta o sectiune, Messenger Rooms unde persoanele se pot intalni pentru o videoconferinta. Asa ca, Messenger Rooms devine un rival pentru Zoom, Skype si Microsoft.

Functia poate permite accesul de pana la 50 de persoane intr-o videoconferinta si nu exista limita de timp ca la alte aplicatii sau servicii si se pot invita chiar si persoane care nu au un cont de Facebook. Messenger Rooms vine in ajutorul persoanelor care s-a saturat de problemele pe care le intampina la platforma Zoom, care in ultimul timp s-a confruntat cu probleme legate de confindentialitate, dar totusi exista cateva solutii pentru e preveni “zoombombingul”. Messenger Rooms va fi mai intai lansat in cateva tari saptamana viitoare, iar apoi se va extinde pe tot globul. 

Bineinteles ca si Facebook-ul s-a confruntat cu probleme legate de confidentialitate la alte instrumente, dar acum au invatat din greseli si s-au straduit sa creeze o platforma sigura, astfel incat sa nu se intampine probleme legate de securitate si confidentialitate. 

S-a observat ca peste 700 de milioane de oameni participa la videoconferinte sau apeluri prin intermediul Messenger sau Whatsapp, care este detinut tot de Facebook, iar numarul de apeluri s-a dublat de cand a inceput focarul de coronavirus. 

Pentru a nu avea probleme de confidentialitate s-a creat o functie de a vedea cine intra in videoconferinta, iar camera de intrare se poate bloca. Gazda trebuie sa fie mereu prezenta si poate sa elimine participanti si poate sa blocheze camera de intrare in videoconferinta, iar compania a spus ca nu va asculta apelurile. 

Dupa ce Messenger Rooms va fi disponibila in tara ta, poti sa folosesti aplicatia in felul urmator: trebuie mai intai sa deschizi aplicatia Messenger; apasa pe functia “Persoane” din partea dreapta jos; apoi apasa pe “Creati o camera” si poti sa incepi sa selectezi persoanele pe care le vrei in videoconferinta; pentru persoanele care nu au cont de Facebook poti sa le trimiti link-ul pentru a se alatura. Functia se poate folosi fie de pe telefon, fie de pe un compuer, iar Facebook spune ca nu este nevoie sa descarci nimic. 

Acestea fiind spuse, daca nu vrei sa risti sa ai probleme de securitate prin intermediul platformei Zoom, atunci poti sa astepti pana cand va fi disponibila Messenger Rooms in tara ta pentru a o folosi, pana atunci poti sa ncerci alte servicii de videoconferinte mai sigure.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *