Menu

Un atac cibernetic pe Twitter s-a desfasurat asupra Fundatiei pentru Epilepsie

Atacatori cibernetici au trimis o gramada videoclipuri cu lumini stroboscope intermitente pe conturile private ale miilor de urmaritori ai contului de Twitter al Fundatiei pentru Epilepsie, luna trecuta, intr-o aparenta incercare de a declanșa convulsii celor care sufera de aceasta afectiune, a declarat fundatia in cursul zilei de luni. Atacurile, care au folosit profilul de Twitter al fundatiei si hashtag-urile acesteia pentru a trimite videoclipurile urmaritoriorcontului, s-au produs în timpul lunii nationale de constientizare a epilepsiei, atunci cand probabil ca mai multe persoane vor verifica fluxul. In orice caz, initiativa in sine este cat se poate de deplorabila, mai ales prin faptul ca au vrut sa provoace convulsii unor bolnavi de epilepsie. Si probabil ca au reusit, insa nu toti cei care dau follow acestei fundatii sunt neaparat bolnavi de epilepsie. Sunt unii care sunt dispusi sa doneze pentru a ajuta bolnavii de epilepsie sa primeasca un tratament mai bun, de exemplu. Evident, sunt mai putini fata de cei care urmaresc contul pentru ca chiar au nevoie de tratament, insa sunt destui. 

“Aceste atacuri nu sunt diferite fata de cele ale unei persoane care poarta o lumina stroboscopa intr-o conventie de persoane cu epilepsie si convulsii, cu intentia de a induce convulsii si, prin urmare, sa provoace prejudicii semnificative participantilor”, a spus Allison Nichol, directorul de avocatura juridica al Fundatiei pentru Epilepsie , intr-o declaratie. Intr-adevar, acest tip de comportament este mai mult decat josnic, la modul cel mai serios. A pune lumina  intermitente la anumite intensitati sau in anumite modele in fata unui bolnav de epilepsie ii poate declansa o criza. Mai ales in cazul in care persoana respectiva are o epilepsie fotosensibila.

Fundația a spus ca a numarat cel putin 30 de astfel de atacuri, care au fost raportate oficialilor de avizare a legii, desi nu a fost stabilit in mod clar si imediat exact numarul de persoane care au fost afectate in urma acestui atac. Un purtator de cuvant al Twitter a declarat ca compania se angajeaza sa faca din Twitter o platforma mai sigura, oferind optiunea de a impiedica mass-media sa se redea automat in calendarul utilizatorilor si sa impiedice GIF-urile a aparea atunci cand cineva cauta „sechestru” in căutarea GIF.

“Dacă Twitter stabileste ca, in cazul in care conturile acestea sunt proiectate spcial pentru a provoca vatamare offline, acestea vor fi suspendate definitiv”, a spus un purtator de cuvant al Twitter. “Exploram optiuni suplimentare pentru a ajuta la protejarea oamenilor de pe Twitter de acest tip de abuz.”

Nu ar fi prima oara cand Twitter se confrunta cu o astfel de problema, insa. Un atac similar a avut loc in 2016, atunci cand un barbat din Maryland a fost acuzat de agresiune agravata, dupa ce a trimis un tweet jurnalistului Kurt Eichenwald, care a declansat o convulsie epileptica. Eichenwald, care a scris deschis despre epilepsia din ultimii ani, a primit tweet-ul dupa ce a criticat politicile de atunci ale presedintelui ales Donald Trump la TV.

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *