Menu

FCC va crea un program de subventii 5G de 5 miliarde de dolari pentru America rurala

Partea rurala a unei tari este, in mod normal, cea mai subdezvoltata din punct de vedere tehnologic in comparatie cu partea urbana, iar acest lucru se aplica si pentru cele mai dezvoltate tari ale lumii. Acum, in lumea tech, exista acest hype pentru 5G, noua retea de date mobile care ar aduce viteze de descarcare mult mai mari in comparatie cu cele ale 4G, dar si multe alte beneficii care ar ajuta mai mult dezvoltarea tehnologiei. Doar tehnologia in ziua de astazi se concentreaza pe a face viata oamenilor mai usoara, in acelasi timp in care se gasesc metode pentru a crea optiuni din ce in ce mai interactive pentru o experienta mai placuta a utilizatorilor. Cu alte cuvinte, ti se ofera posibilitatea de a accesa din ce in ce mai multe functii, mai ales atunci cand vorbim despre telefoane mobile. Una dintre acestea este incarcarea wireless sau incarcarea rapida, schimbarile de software prin care trece un telefon sunt menite sa imbunatateasca durata de viata a acestuia. Sunt multe exemple in acest sens, iar pe viitor exista proiecte si mai mari, precum masini care sa poata sa circule singure, roboti care sa inlocuiasca forta de lucru umana in industrie si alte proiecte futuriste la care umanitatea s-a gandit de ceva vreme. Insa care acum ar putea fi cu un pas mai aproape de realitate prin introducerea acestei tehnologii.

In tot acest timp, satele raman intr-o oarecare masura conservatoare atunci cand vine vorba de vechile valori si traditii. Si nu vorbim doar despre satele din Romania, ci despre satul secolului XXI in general. In ceea ce priveste Statele Unite, diferenta dintre oras si sat este una imensa, mai ales din punct de vedere tehnologic. Sunt unele sate in care exista comunitati protestante adanc inradacinate, care urmeaza ca la carte vechile traditii si obiceiuri.

Insa, exista un efort considerabil pentru a aduce tehnologia 5G si in locurile respective, in ciuda faptului ca nu se stie exact in ce masura ar fi interesati satenii de achizitionarea unui telefon cu suport 5G. Mai ales ca aceste modele sunt scumpe, mai mult pentru noi decat pentru ei, insa se simte diferenta in comparatie cu un telefon 4G. Mai mult, telefoanele 5G sunt o extravaganta avand in vedere faptul ca tehnologia este inca in curs de implementare in lume.

Ei bine, Comisia federala de Comunicatii a declarat ca intentioneaza sa anuleze un program de subventie de 4,5 miliarde de dolari pentru 4G LTE in zonele rurale si sa lanseze, în schimb, un fond de 9 miliarde de dolari pentru a aduce tehnologia wireless 5G in aceste parti ale tarii. Presedintele FCC, Ajit Pai, a declarat ca noul fond va ajuta operatorii de transport sa plateasca pentru implementarea 5G in zonele slab populate, greu accesibile, din SUA sau in zonele din statele cu relief mai muntos. Desi implementarea acestei tehnologii si in zonele respective va dura ceva timp, luand in calcul faptul ca vorbim despre zone slab populate si mai greu accesibile ale tarii. 

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *