Menu

Goldman Sachs Group, acuzata de practici „sexiste” in legatura cu Apple Card intr-un tweet viral

Da, in mod ciudat, s-au extins practicile sexiste pana si atunci cand vine vorba despre carduri de cumparaturi. Astfel, s-a demarat o ancheta impotriva celor de la Goldman Sachs Group pentru practicile in legatura cu limita alocata pentru carduri dupa ce un tweet al unui antreprenor tehnic a acuzat institutia bancara ca ar apela la discriminare pe baza de sex atunci cand vine vorba despre stabilirea limitelor de credit pentru Apple Card, noul card de credit al companiei din Copertino. Intr-o serie de tweet-uri postate in cursul zilei de joi, David Heinemeier Hansson a criticat Apple Card pentru ca i-a acordat o limita de credit de 20 de ori mai mare decat cea a soției sale, au raportat cei de la Bloomberg ziua imediat urmatoare. Evident, cum e cazul in orice subiect controversat, tweeturile au devenit imediat virale, atragand comentarii chiar de la cofondatorul Apple, Steve Wozniak, care a marturisit ca a avut parte de o experienta similara. Ma rog, sotia lui.

„La fel ni s-a intamplat si noua”, a replicat Wozniak. “Am primit de 10 ori mai multa limita de credit. Nu avem conturi bancare, carduri de credit sau active separate. Cu toate acestea, este greu ca problema sa ajunga la un om. Este vorba despre tehnologia mare in 2019.”, a spus co-fondatorul celor de la Apple in tweetul in care ii dadea replica clientului nemultumit. Care, evident, a pus vina pe Apple si pe programul Apple Card ca si cum ar depinde de compania din Copertino aceasta politica de distributie a limitei de credit sau a fondurilor cand Apple nu este o companie specializata in domeniul bancar. Sunt multe lucruri in privinta carora nu am sarit in apararea corporatiei, insa acesta nu este unul dintre ele intrucat acuzatiile aduse de catre acest Heinemeier Hansson sunt nefondate si nedocumentate.

In fine, se pare ca problema este disputata si se vor ajunge si la pedepse in cazul in care ancheta concluzioneaza ca insitutia bancara este vinovata de astfel de practici. Pentru ca da, cei de la Departamentul de Servicii Financiare din New York au confirmat ca a fost efectuata o ancheta pe aceasta tema.

“Departamentul va desfasura o ancheta pentru a stabili daca legea din New York a fost incalcata si pentru a se asigura ca toti consumatorii sunt tratati in mod egal indiferent de sex”, a declarat pentru Bloomberg, Linda Lacewell, un oficial al Departamentului pentru servicii financiare din New York. “Orice algoritm, care duce intentionat sau nu la un tratament discriminatoriu pentru femei sau orice alta clasa protejata de persoane incalca legea din New York.”, a continuat reprezentanta departamentului.

De cealalta parte, evident, cei de la Goldman Sachs au negat faptul ca sexul ar fi un criteriu de luat in considerare atunci cand algoritmul ia decizii cu privire la limitele de credit. Reprezentantii institutiei bancare au sustinut faptul ca acesti algoritmi se bazeaza strict pe istoricul de credit al unei persoane fizice. In mod ciudat, istoricul de credit al persoanelor fizice de sex feminin este mai mic in ciuda faptului ca au o reputatie de a fi mai putin blande cu banii ca cele de sex masculin? Ok…

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *