Menu

Lista telefoanelor pliabile

Telefoanele pliabile vor fi noul trend in lumea smartphone-urilor in 2019 (alaturi de  telefoanele cu suport 5G, bineînțeles, desi unele vor avea ambele caracteristici). Astfel, anul acesta s-au anuntat o multime de astfel de telefoane. Acestea includ Samsung Galaxy Fold si Huawei Mate X, ambele despre care vei gasi mai multe informatii mai jos. Dar exista si telefoane care momentan sunt doar la nivel de zvon, cum ar fi Motorola Razr V4, deci sunt o multime de emotii legate de si poti citi despre toate aceste telefoane pliabile intr-un singur articol.

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold, despre care se zvonea mult timp ca se va numi Samsung Galaxy X – a fost anuntat oficial, de curand, alaturi de gama Samsung Galaxy S10. Galaxy Fold are un ecran de 4.6 inci HD + Super AMOLED pe fata si un ecran pliabil de 7.3 inch QHD + Dynamic AMOLED pe interior, permitandu-ti, in esenta, sa utilizezi dispozitivul atat ca telefon, cat si ca tableta.

Are o baterie de 4.380 mAh, memorie RAM de 12 GB, spatiu de stocare de 512 GB si un procesor Snapdragon 855 de cea mai buna calitate. Camere foto? Galaxy Fold are șase: un obiectiv de 16MP si o pereche de lentile de 12MP pe spate, o camera foto de 10MP pe fata si o pereche de 10MP si 8MP cu doua obiective in interior, vizibile atunci cand este utilizat ecranul mai mare.

Nu poti achizitiona Samsung Galaxy Fold inca, insa acesta va fi lansat pe 26 aprilie in Statele Unite si pe 3 mai in Europa. Cu toate acestea, este extrem de scump, ajungand la pretul de vreo 2000 de euro, adica in jur de 9516 lei la noi.

Huawei Mate X

Anunțat aproape in acelasi timp cu Samsung Galaxy Fold, Huawei Mate X este o abordare usor diferita a telefoanelor pliabile. Telefonul are mai degraba un singur ecran decat doua, insa acest panou poate fi impaturit de la unul cu diagonala de 8 inch la unul mai mic, cu diagonala de 6.6 inch pe partea din fata si de 6.4 inch pe spate.

Mate X are, de asemenea, o baterie cu capacitatea de 4500mAh, cu incarcare rapida, o camera cu trei lentile, un procesor Kirin 980, 8GB de memorie RAM, spatiul de stocare de 512 GB si suport pentru 5G. Se pare ca va fi mai scump decat Galaxy Fold, urmand sa coste in jur de 2299 de euro, adica 10943 de lei in banii nostri.

Ca si in cazul Samsung, Huawei pare determinata sa adopte pe deplin viitorul smartphone-urilor pliabile, deoarece a declarat ca jumatate din telefoanele sale emblematice ar putea fi pliate in doi ani.

Motorola Razr V4

Se zvoneste ca Motorola ar incerca sa restabileasca marca Razr cu modelul Motorola Razr V4 si, in dauna unui design de tip clapeta de moda veche, acesta se va indoi.

Se zvonea ca telefonul va fi lansat in februarie, insa acest lucru nu s-a intamplat. La fel ca majoritatea telefoanelor pliabile, probabil ca va fi scump, cu un pret de pornire estimat la 1500 de euro, adica 7140 de lei in banii nostri. De asemenea, se spune ca va fi alimentat de un procesor Snapdragon 710 (impreuna cu o memorie interna 6GB de RAM si 64GB sau 128GB spatiu de stocare).

Tags: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *